دور جديد رايزنيهاي هستهاي در راستاي نگارش پيشنويس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از فردا (چهارشنبه) در شهر وين آغاز ميشود.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از خبرگزاري فارس، دور جديد رايزنيهاي هستهاي در راستاي نگارش پيشنويس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از فردا (چهارشنبه) در شهر وين آغاز ميشود.
در همين راستا تيم مذاکره کننده هستهاي ايران به سرپرستي سيد عباس عراقچي عضو ارشد تيم مذاکره کننده بامداد فردا (چهارشنبه) راهي اتريش ميشوند.
در اين دور از مذاکرات معاونان وزير خارجه ايران و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به نگارش پيشنويس برجام ميپردازند.
آنگونه که عراقچي پيش از اين عنوان کرد توافق نهايي بالاي 20 صفحه اصل توافق و بالاي 50 صفحه ضمائم خواهد داشت.
دور قبلي اين مذاکرات سهشنبه هفته گذشته 22 ارديبهشت ماه به مدت چهار روز در شهر وين برگزار شد و روز پنجشنبه 24 ارديبهشت ماه رايزني سه جانبه ايران و آمريکا و معاون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا برگزار و روز جمعه 25 ارديبهشت ماه نيز نشست عمومي ايران و شش کشور در سطح معاونان و مديران کل سياسي برگزار شد.
عراقچي پس از اين مذاکرات عنوان کرد: ما بايد حداقل دو هفته ديگر در سطح معاونان کار کنيم تا به نقطهاي برسيم که اگر لازم باشد وزيران مجدداً ورود پيدا کنند. حتماً يک سري از مسائل اختلافي باقي خواهد ماند که تصميم گيري در خصوص آنها به تصميم گيري در سطح سياسي احتياج خواهد داشت.
وي افزود: سعي ميکنيم هر چقدر که ميشود تفاوتها را کمتر بکنيم تا به جايي برسد که فقط آن مواردي که احتياج به تصميم گيري سياسي نياز دارد، وزيران وارد صحنه شوند. اگر به همين ترتيب کار بکنيم، فکر ميکنم حدود دو هفته ديگر، به آن نقطه برسيم.
به گزارش فارس، پيش از اين نيز دو طرف در نيويورک در راستاي نگارش برجام به گفتوگو پرداختند و اولين دور رايزنيها نيز پس از لوزان 2 در وين برگزار و در وين هماهنگيهاي اوليه براي نگارش پيش نويس انجام شد.
رايزنيها در نيويورک از 10 ارديبهشت ماه آغاز و در دو سطح معاونان و کارشناسان بين هيأت مذاکره کننده ايران و هلگا اشميت معاون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و نماينده 1+5 برگزار که مذاکرات در سطح معاونان روز سهشنبه 15 ارديبهشت ماه پايان يافت، ولي کارشناسان تا روز پنجشنبه (17 ارديبهشت ماه) در نيويورک به گفتوگوها و نشستهايشان ادامه دادند و در حدود 200 ساعت مذاکره در نيويورک صورت گرفت.
در مذاکرات نيويورک، علاوه بر مذاکرات ظريف با جان کري و سپس موگريني، مجموعا 9 روز در سطح معاونان و 11 روز در سطح کارشناسان مذاکرات پيوسته و به موازات هم انجام گرفت که با توجه به آن که در هر جلسه روزانه 10 ساعت مذاکره صورت ميگرفت، ميتوان گفت در اين مدت در مجموع حدود 200 ساعت مذاکره انجام شد.
به گزارش فارس، پس از آنکه وزراي خارجه ايران و 6 کشور (آمريکا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين و آلمان) به همراه کاترين اشتون مسئول سياست خارجي وقت اتحاديه اروپا در سوم آذر ماه 1392 پس از چند روز رايزني در شهر ژنو به توافقي تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص حل موضوع هستهاي ايران دست يافتند و اين توافق در سي ام دي ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، کليد انجام مذاکرات به منظور حصول توافق جامع از اواخر بهمن ماه در شهر وين زده شد و پس از آن چندين دور رايزني برگزار شد که 28 تير ماه 1393 اين توافقنامه به مدت 4 ماه تا سوم آذر ماه 1393 تمديد شد.
در سوم آذر ماه 1393 و پس از چند روز مذاکره فشرده در شهر وين به دليل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع، دو طرف اين مذاکرات را براي هفت ماه (دهم تير ماه 1394) تمديد کردند و پس از آن رايزنيهايي در ژنو، مونيخ، مونترو، زوريخ، استانبول و لوزان برگزار شد. در لوزان 2 و پس از 9 روز رايزني فشرده، دو طرف به راهحلهايي در راستاي حصول توافق دست يافتند و بعد از آن اعلام شد که گفتوگوها براي نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک آغاز خواهد شد که در همين راستا رايزنيهايي از دوم ارديبهشت تا چهارم ارديبهشت ماه در شهر وين برگزار شد.
انتهاي پيام/