آخرین اخبار
کد مطلب: 102507
روحاني در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني:
نمي‌گذاريم امنيت ملي در سايه اجراي پروتکل خدشه‌دار شود/قدرت موشکي‌مان در توافق محدود نمي‌شود/خصومت غربي‌ها و عدم اعتماد ما به آنها هنوز ادامه دارد
تاریخ انتشار : 1394/05/12 08:11:01
نمایش : 1285
رئيس‌جمهور گفت: مقاومت ملت و تلاش دانشمندان ما سرمايه بزرگ بود و اگر مردم مقاومت نمي‌کردند در مذاکرات پيروز نمي‌شديم.
به گزارش سلام لردگان، به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا،  حجت‌الاسلام حسن روحاني رئيس‌جمهور کشورمان امشب در گفت‌وگوي مستقيم تلويزيوني با مردم با بيان اينکه چرا ما مذاکره را انتخاب کرده‌ايم، اظهارداشت: آنچه که من در ايام انتخابات رياست جمهوري سال 92 فکر مي‌کردم اين بود که ملت ايران در همه صحنه‌ها موفق بوده و امکان پذير نيست که اين ملت در صحنه‌اي شکست بخورد و تسليم شود، اما در همان زمان گفتم که پيروزي در سايه حمايت مردم، رهبري معظم انقلاب و تدبير دولت امکان پذير است.

رئيس‌جمهور ادامه داد: در مقام عمل ما ديديم که مذاکره مي‌تواند موفق باشد اما شرايط موفقيت آن مذاکره را يک ملت، يک رهبر و همه دست‌اندرکاران بايد فراهم کند.

وي اظهارداشت: مقاومت ملت يک سرمايه بزرگ بود اگر مردم ايستادگي نمي‌کردند ما حتماً پيروز نبوديم.

اگر پيشرفت هسته‌اي نداشتيم در همان زنجيره اول ناموفق بوديم

روحاني با بيان اينکه کار دانشمندان ما يک دستاورد بود، خاطرنشان کرد: اگر ما در زمينه هسته‌اي نمي‌توانستيم پيشرفت کنيم در همان زنجيره اول ناموفق بوديم و در زنجيره دومي که هم درست مي‌کرديم به همين ترتيب در توليد آب سنگين ناموفق بوديم، در ساخت رآکتور نمي‌توانستيم حرکت کنيم و معنا نداشت که دنيا با ما مذاکره کند.

رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود تأکيد کرد: از طرفي ديگر مردم در طول اين دو سال اخير يک سري سرمايه‌هاي ديگر را هم به صحنه آوردند که اولين سرمايه ملّت حضور 73 درصدي آنها در حماسه سياسي و انتخابات بود.

روحاني افزود: انتخابات 2 سال پيش به تعبير بنده يک نوع رفراندوم بود که چگونه ما بايد حرکت کنيم و چگونه بايد موفق شويم، همچنين بحث تعامل سازنده با دنيا و اينکه چگونه بايد با دنيا رفتار کنيم و منطق و ادب ما چگونه بايد باشد، در آن برهه از سوي مردم مشخص شد.

درشت‌گويي پيروز نمي‌شود بلکه درست‌گويي پيروز خواهد شد

وي با بيان اينکه بنده در همان مصاحبه که با جنابعالي در شبکه 2 سيما داشتم، گفتم که درشت‌گويي پيروز نمي‌شود، بلکه درست‌گويي پيروز خواهد شد، ادامه داد: ما راه منطق و درست‌گويي را برگزيديم.

رئيس دولت يازدهم با اشاره به سفر خود به نيويورک، گفت: بنده يک ماه پس از انتخابات به سفر نيويورک رفتم براي شرکت در مجمع سازمان ملل و در آنجا به همه دولت‌هاي دنيا، جهان عاري از خشونت و افراط‌گري را پيشنهاد کردم و اين پيشنهاد بعد از چند ماه به تصويب دولت‌ها در مجمع سازمان ملل رسيد.

وي افزود: همچنين آن ملاقات‌ها و صحبت هايي که در آنجا داشتيم، فضاي تعامل را به اوج رسانديم و اولين مذاکره وزير خارجه ايران با وزراي خارجه 1+5 در نيويورک محقق شد که اين اتفاق کليدي بود که براي شروع يک حرکت پرشتاب در انجام مذاکرات زده شد.

روحاني تأکيد کرد: من اگر بخواهم يک کلمه در پاسخ به سؤال شما بگويم که بنده اکنون اين فضاي کنوني را پس از 2 سال چگونه مي‌بينم، بدون اغراق مي‌گويم دستاورد امروز بيش از تصور ديروز است. يعني ديروز هم بنده براي موفقيت اميد داشتم، اما آنچه که امروز به‌دست آورديم بيش از آن چيزي بود که من 2 سال پيش فکر مي‌کردم و اين موفقيتي براي ملّت بزرگ ايران و مقام معظم رهبري بود.

وي ادامه داد: همچنين اين موفقيت در سايه توجهات حضرت ولي عصر(عج)‌ و فداکاري، ايثار، شهامت، دانش و منطق، مذاکره‌کنندگان صورت گرفت.

روحاني در پاسخ به اين سؤال که همواره يکي از دغدغه‌هايي که وجود دارد اين است که غرب وفاي به عهد نمي‌کند و يا حداقل خبري وجود داشت که شما در 4-5 روز آخر مذاکرات تهديد کرديد که مذاکرات را ترک کنند، اين بحث را چگونه ارزيابي مي‌کنيد و چشم‌انداز آينده را چقدر روشن مي‌بيند که طرف مقابل به تعهداتي که داده پايبند باشد، گفت: ما با هر کشوري که مذاکره مي‌کنيم برمبناي يک چهارچوب و اهدافي است.

ملت ايران با طرف مقابل ما خصومت داشته و دارند

روحاني ادامه داد: قدم به قدم انجام اين مذاکرات براي آن کسي که فن مذاکرات را بلد است قابل سنجش است، البته طرف مقابل ما مخصوصا برخي کشورها، کشورهايي هستند که مردم ايران به آنها اعتمادي ندارند و با ملّت ايران خصومت داشته و دارند، اما درعين حال معنايش اين نيست که اگر ما با يک کشوري مشکل داريم، نتوانيم با آن کشور روي يک هدف مشترک همکاري داشته باشيم.

وي همچنين افزود: شما مي‌دانيد که ما در ماجراي افغانستان، طالبان و صدام حسين و پايان حکومت صدام گرچه مستقيم مداخله نداشتيم، ولي بسياري از گروه‌هايي که با ما و درکنار ما بودند، يک نوع اهداف مشترکي را با ديگران حس کردند و پيش رفتند، پس منافاتي ندارد که يک کشوري دوست ما نباشد، اما در يک مسئله مهم بين‌المللي ما نتوانيم مذاکره کنيم.

رئيس جمهور تصريح کرد: اينکه ما چگونه اعتماد کنيم و يا اينکه اعتماد ما صد درصد است يا خير، هيچ‌کس نمي‌تواند آن را دقيقاً اعلام کند، من در برابر يک کشور ولو دوست و همسايه و هم‌مذهب، هنگامي که مذاکره مي‌کنم اعتماد صد درصد دارم، بنابراين طبيعي است که 6 کشور دنيا با ما مذاکره مي‌کردند و ما در آن توافق موقت ژنو که مربوط به اوايل آذر 92 مي‌شود تا امروز که همچنان آن توافق ادامه دارد، ما در مقام عمل آزمايش کرديم و هم ما و هم طرف مقابل عمل کردند.

وي ادامه داد: آنها به ما قول داده بودند که بخشي از تحريم‌ها را بردارند و ما قول داده بوديم که برخي محدوديت‌هايي را بپذيريم که هر دو عمل کرديم، پس معلوم است که مي‌شود اعتماد کرد، ما توافقي را که با کشورهاي 1+5 کرديم مگر چند ساله است، فقط اين توافق 10 ساله است و در گذشته هم يک توافق کم‌تر از 2 سال داشتيم. بنابراين 5 برابر همين توافق صورت گرفته است. اگر يک پنجم توافق امروز ما انجام داديم و ديديم که عمل مي‌شود، مي‌تواند يک علامتي براي اين باشد که مي‌توانيم کار را پيش ببريم.

در توافق به سه هدف مهم خود دست يافتيم

رئيس دولت يازدهم خاطرنشان کرد: اين تفکر که ما در برابر دنيا دو راه بيش‌تر نداريم، يا تسليم در برابر دنيا يا شکست دنيا است، منطق درستي پشت سر اين حرف نيست؛ زيرا يک راه سومي هم وجود دارد و آن هم تعامل با دنيا است، البته اين تعامل بايد سازنده و در چارچوب منافع ملي و بُرد‌ـ‌بُرد باشد و بنده نيز در اين ميان همواره معتقدم توافق بُردـ باخت اولا شدني نيست، ثانيا اگر بشود پايدار نخواهد بود، بنابراين توافق بايد بُردـ‌بُرد باشد که ما ببنيم به اهداف اصلي‌مان دست پيدا کرديم و اينکه طرف مقابل هم اگر هدف مهمي دارد احساس کند به آن هدف دست پيدا کرده است، والا توافقي صورت نمي‌گيرد، همچنين توافق پايدار نمي‌ماند.

روحاني با تأکيد بر اينکه ما در اين توافق 3 هدف مهم داشتيم و به آن دست پيدا کرديم، گفت: به اعتقاد من طرف مقابل هم يک هدف مهم داشته و مي‌گويد به آن دست پيدا کرده است. بنابراين به اين صورت يک توافق بُرد‌ـ‌بُرد مي‌شود و طرف مقابل هم ادعا مي‌کند به هدفش رسيده است و ما هم ادعا مي‌کنيم به اهداف خود رسيده‌ايم بنابراين به آنچه که امروز به‌دست آمده نمي‌توانيم بگوييم اعتماد صد درصد داريم. در عين حال هنگامي که شما هم يک تجارتي را با يک فرد يا کشور انجام مي‌دهيد صد درصد مطمئن نيستيد که طرف مقابل شما به وعده عمل کند، اما شما يک مکانيزمي قرار مي‌دهيد تا ضرر نکنيد، حتي اگر او به هم زد، شما متضرر نشويد و طرف مقابل هم اين چنين مکانيزمي را در نظر خواهد گرفت. پس مي‌توانيم براي توافقات مکانيزمي را در نظر بگيريم که درنهايت هيچ‌کدام ضرر نکنند.

روحاني تأکيد کرد:‌ من با تجربه‌اي که در مدت اين 2 سال و اجراي توافق موقت داشتيم، اميدوارم اين توافق به خوبي پيش برود، البته ما بايد مراحلي را طي بکنيم و تا کنون تنها يک مرحله را سپري کرده‌ايم و مراحل بعدي را بايد طي کنيم و ان‌شاءالله اين توافق عملياتي مي‌شود و مردم حاصل کار خودشان را خواهند ديد.

طرف مقابل ادعا مي‌کند ما را از بمب اتم بازداشته اين يک توهم است

رئيس‌جمهور در پاسخ به اين سوال که بسياري در تحليل مذاکرات مي‌گويند ايران بمب اتم خود را فروخت و در عوض تلاش کرده که رونق اقتصادي و بحث مربوط به امنيت را بخرد، اما يک تحليل ديگر وجود دارد و آن اينکه بعضي از نکات مثل اينکه زمينه براي بازرسي‌ها فراهم شود مي‌تواند به عنوان يک خطر مطرح شود که پيش روي ملت ايران و سيستم دفاعي کشور باشد، جمهوري اسلامي ايران در اين موضوع چه موضعي را دنبال مي‌کند که دچار چالش نشود، گفت: در بخش اول سوالتان که مي‌گويد طرف مقابل ما احساس مي‌کند که ما را از بمب اتم بازداشته، اصلاً اين پيروزي که ‌آنها اعلام مي‌کنند و ادعا مي کنند اين است که ما کاري کرديم که بين ايران و بمب اتم يک سال فاصله بياندازيم، اين چيزي است که به صراحت مي‌گويند که کاري کرديم که با اجراي اين توافق اگر ايران بخواهند بمب اتم بسازد يک سال نياز دارد تا به بمب برسد.

وي ادامه داد: از نظر ما اين امر کاملاً خيال پردازي و توهم است،‌ اساساً مسئله هسته‌اي که به يک معضل تبديل شد به خاطر اين بود که طرف مقابل ما احساس کرد ما دنبال ساخت بمب هستيم.

روحاني در ادامه يادآور شد: البته اولش شايد استدلالي وجود داشت مبني بر اينکه در نمونه‌برداري اوليه که در ايران در سال 82 انجام دادند، به اين نتيجه رسيدند که در ايران آلودگي‌هاي بالاي 70 درصد وجود دارد و آلودگي به اين معناست که آثاري وجود دارد که ما غني سازي بالاي 70 درصد انجام داده‌ايم که سر و صدا به اين خاطر بود و حتي مي‌خواستند پرونده ما را به شوراي امنيت ببرند.

وي ادامه داد: ما هم نمي‌دانستيم که اين آلودگي‌ها چيست. اما بعدها روشن شد که برخي از سانتريفيوژهايي که ايران خريداري کرده بود دست دوم بوده و در کشور ديگري تا 75 درصد بيشتر يا کمتر غني سازي شده بود، بنابراين دليل مختصري داشتند که اين روشن و حل شد و آن کشور نيز مشخص شد و به آن کشور رفتند و بازرسي انجام دادند و معلوم شد.

به دنبال سلاح جمعي نيستيم

رئيس جمهور خاطرنشان کرد: اما در عين حال اين مسير توهم‌آميز را ادامه دادند که ايران به دنبال ساخت بمب است و در اين توافق نيز مي‌گويند که ساخت بمب توسط ايران را با به تاخير انداختيم، ملت ما به خوبي مي‌‌داند ما اساسا به دنبال سلاح کشتار جمعي نيستيم و اگر مي‌خواستيم سلاح کشتار جمعي درست کنيم، وقتي رژيم صدام با سلاح شيميايي به کشور ما حمله کرد، ساخت سلاح شيميايي خيلي آسان و ساده است، ما هم سلاح شيميايي درست مي‌کرديم و عليه مردم و ارتش عراق به کار مي‌برديم اما اين مردم، مردمي نيستند که اخلاق را زير پا بگذارند و اگر بخواهند از منافع ملي دفاع کنند، شرافتمندانه دفاع مي‌کنند.

روحاني به ذکر خاطره‌اي پرداخت و تصريح کرد: من اين يک بار گفتم که ما خلباني را به عراق اعزام کرديم تا يک پل استراتژيک را بزند، کمي تاخير کرده بود و ما نگران شده بوديم اما وقتي برگشت و دليل را از وي جويا شديم،‌پاسخ داد که من وقتي خواستم پل را بزنم، يک ماشين سواري بر روي پل عبور مي‌کرد و من دور زدم و بعد هنگامي که پل را خالي ديدم، پل را زدم که اين امر کار مهمي است چرا که اين فرد جان خود را به خطر انداخته بود و هواپيما را به خطر انداخته بود، که اين کار از لحاظ نظامي نادرست اما از لحاظ انساني درست بود.

وي ادامه داد: جنگ ما جنگ شرافتمندانه بود و ما دنبال ساختن سلاح کشتار جمعي نرفتيم ، در زماني که جنگ بود به دنبال اين کار نرفتيم اکنون که جنگ نيست که به دنبال ساخت سلاح کشتار جمعي برويم و اين امر دکترين و منطق ما نيست.

رئيس‌جمهور با اشاره به فتواي مقام معظم رهبري درباره ممنوعيت ساخت و نگهداري سلاح کشتار جمعي اظهارداشت: در فتواي تاريخي رهبر معظم انقلاب ساخت و نگهداري و استفاده سلاح کشتار جمعي از جمله سلاح هسته‌اي را تحريم کردند، بنابراين اگر طرف‌ مقابل ما ادعا مي‌کند اين موفقيت اوست،‌ اشکال ندارد موفقيت او باشد اما ما هيچ‌گاه دنبال بمب نبوديم و نيستيم.

روحاني با بيان اينکه به دستاورد بزرگي رسيده‌ايم تصريح‌کرد: ما تحت فصل هفت منشور ملل متحد و ماده 41 بوديم، وقتي کسي ذيل هفت مي‌رود که سازمان ملل تشخيص مي‌دهد طبق نظر آنان اين کشور صلح و امنيت جهاني را تهديد مي‌کند، پس ما قبل از قطعنامه 2231 به عنوان تهديدکننده صلح و امنيت جهان از نظر سازمان ملل بوديم اما، امروز طبق همين قطعنامه به عنوان کشوري هستيم که به دنبال فناوري صلح آميز هسته‌اي هستيم و اين قطعنامه بر همکاري کشورها با ايران تاکيد مي‌کند بنابراين ديروز ما از نظر آنان تهديدکننده بوديم و امروز کشوري هستيم که بايد با ما تعامل شود.

وي خاطرنشان کرد: مردم ما مي‌دانند هر کشوري که قطعنامه‌اي ذيل فصل هفتم منشور ملل متحد عليه آن کشور تصويب شد، سال‌ها طول مي‌کشد که از آن خارج شود و معمولا به جنگ و سرنگوني آن نظام منجر شده است، شما در عراق ديديد، عراق تحت فصل هفتم منشور قرار گرفت و رژيم صداق سرنگون شد و 10 سال بعد هم تحت فصل هفت ماند و خارج نشد.

رئيس جمهور با بيان اينکه ژاپن ساليان دراز تحت فصل هفت منشور ملل متخد بود تصريح کرد: ما بدون جنگ،‌بدون خواهش و تسليم در برابر سازمان ملل متحد کاري کرديم که با منطق‌، مذاکره و ديپلماسي و در مسير حقوقي کاري کرديم که همين سازمان ملل خودش آمده و عنوان را عوض کرده و خودش آمده و 6 قطعنامه هاي قبلي را لغو کرده که اين بزرگترين دستاورد حقوقي و سياسي ماست و من برايش نظير نمي‌شناسم.

روحاني ادامه داد: معمولا صدا و سيما از صبح تا شب درباره برجام مي گويد، اگر هست بگوييد کدام کشور است با منطق از فصل هفت خارج شده است؟ ما حقوق هسته‌اي را تثبيت کرديم، در همين قطعنامه تحريم‌ها برداشته شده، حقوق ما تثبيت شده است، پس ما به سه هفت تثبيت حقوقمان، خروج از فصل هفت منشور ملل متحد و تحريم رسيده‌ايم.

در زمينه سلاح‌هاي استراتژيک و تقويت بنيه دفاعي دولت در اين دو سال کاري کرد که به اندازه 80 درصد 10 سال قبل است

روحاني خاطرنشان کرد: من اينجا مي‌خواهم به ملّت ايران عرض کنم که اينکه در گوشه و کنار گفته مي‌شود دولت تدبير و اميد به دنبال اقتصاد و مهار تورم و به دنبال رفع مسئله رکود و همچنين بهداشت و درمان و به دنبال سياست خارجي است، اما به دنبال تقويت بنيه دفاعي نيست، بايد در اين رابطه به ملّت بگويم، ما در سلاح‌هاي استراتژيک و تقويت بنيه دفاعي، کاري که دولت در اين 2 سال انجام داده به اندازه 80 درصد 10 سال قبل است.

وي ادامه داد: در زمينه هسته‌اي نيز اولين تست مکانيکي (IR8) که بزرگ‌ترين دستاورد ماست در اين دولت انجام شده است.

رئيس جمهور اظهارداشت: ما در بحث امنيت ملي بسيار حساس هستيم و يکي از دستاوردهاي توافق امنيت ملي ماست، البته کشور ما هيچ‌گاه از تهديد نمي‌هراسد، اما کشوري که در سال‌هاي گذشته شبح تهديدي براي اين مردم بود، امروز با اين توافق نه شبح تهديد است و امنيت ملي ما به مراتب بهتر از گذشته است.

روحاني خاطرنشان کرد: امنيت مدنظر ما تنها در بحث جنگ نيست و منظور از آن ايجاد فضاي امن براي فعاليّت اقتصادي، اجتماعي و سياسي است و امروز اين فضا از هر زمان ديگري نسبت به سال‌هاي گذشته امن‌تر است و اجراي توافق و قطع‌نامه شوراي امنيت نه تنها مشکلي را براي امنيت ملي و قدرت دفاعي ما ايجاد نمي‌کند، بلکه در همين قطع‌نامه تحريم تسليحاتي ما به محدوديت تبديل شده، آن هم براي 5 سال که حتي به‌صورت موردي ما مي‌توانيم معامله داشته باشيم که اين امر با مقرراتي که در قطع‌نامه آمده انجام مي‌شود و در بحث موشکي نيز دوره آن محدود شده است.

به هيچ عنوان اجازه تضعيف قدرت دفاعي‌مان را نمي‌دهيم

وي ادامه داد: در عين حال اين قطع‌نامه هيچ‌گونه محدوديتي براي ما ايجاد نمي‌کند. بيانيه جمهوري اسلامي ايران بعد از اين قطع‌نامه به صراحت عنوان کرده که ما به هيچ عنوان امنيت ملي و قدرت دفاعي‌مان را اجازه نخواهيم داد تضعيف شود و طبق اين قطع‌نامه قدرت موشکي ما نيز تهديد نمي‌شود؛ چراکه اين قطع‌نامه مي‌گويد موشکي که ديزاين شده و براي حمل کلاهک هسته‌اي طراحي شده باشد. ما که هيچ وقت چنين ديزايني نداريم و نخواهيم داشت؛ چراکه به دنبال بمب هسته‌اي نيستيم.

رئيس‌جمهور اظهار داشت‌: اين درحالي است که در قطع‌نامه‌هاي قبلي (قطع‌نامه 1929) آمده بود اگر موشکي امکان و توان حمل کلاهک هسته‌اي را داشته باشد، ممنوع است و امروز اين لفظ نيامده که اين توان را داشته باشد، آمده اگر طراحي شده باشد، بنابراين هيچ‌گونه نگراني وجود ندارد. اين يک موفقيت بسيار خوب است که ملّت بزرگ ما با هدايت‌هاي مقام معظم رهبري کسب کرده است.

روحاني خاطرنشان کرد: اين دولت از آغاز در شرايط تحريم به دنبال حل‌وفصل مسائل اقتصادي بود. يکي از دلايل پيروزي ما در اين مذاکرات همين است، اگر ما در دوران مذاکرات نمي‌توانستيم تورم را کاهش دهيم در مذاکرات پيش نمي‌رفتيم و دشمن اميدوار مي‌ماند و مي‌گفت که تحريم‌ها اثر دارد و اگر اين تورم افزايش پيدا مي‌کرد، به هيچ عنوان در مذاکرات پيروز نمي‌شديم.

وي افزود: من به مردم قول داده‌ام که تا پايان اين دولت که با حمايت مردم به تورم يک رقمي پايدار خواهيم رسيد که آرزوي 40 ساله اين مردم است. در زمينه رشد اقتصادي نيز البته ما امسال به خاطر کاهش قيمت نفت و تحريم خيلي تحت فشار بوديم و سال آينده شرايط ما تغيير خواهد کرد و ما مي‌توانيم از اين مشکلات عبور کنيم.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه يک عامل موفقيت ما در مذاکرات حرکت درست ما در زمينه مسائل اقتصادي بود، اظهار داشت: البته من معتقدم تحريم موفق نخواهد بود، اما مؤثر است. اگر مي‌خواهند ملتي را با تحريم بشکنند ناموفق‌اند، اما اگر بخواهند تحريم تأثيرگذار باشد، بله تأثير دارد.

روحاني خاطرنشان کرد: وقتي ما در شرايط تحريم مي‌خواستيم کالايي را وارد کنيم بايد براي آن بيمه واسط درست مي‌کرديم؛ چراکه بيمه‌هاي بين‌المللي ما را تحريم کرده بودند. کشتي‌ها نمي‌توانستند در بنادر ما پهلو بگيرند. ما بايد بار را در يک بندر واسط برده و از آنجا بارگيري مي‌کرديم.

وي ادامه داد: بانک‌هاي ما تحريم‌ بودند و ما بايد يک هزينه اضافه‌اي را براي پرداخت هزينه يک کالا پرداخت مي‌کرديم و چون ما مستقيم از طريق بانک نمي‌توانستيم پولي را پرداخت کنيم، از طريق واسط پول پرداخت مي‌کرديم، حتي حق پرچم مي‌داديم؛ چراکه کالا نمي‌توانست با پرچم ايران بيايد و ما براي استفاده از پرچم کشوري ديگر در اين باره 10 درصد پول پرچم مي‌داديم.

رئيس جمهور اظهار داشت: تحريم‌ها ظالمانه، غيرقانوني و ضد حقوق بشر بوده و من اين را به مسئولين و سران کشورهاي اروپايي و کشورهاي 1+5 به استثناي يکي از آنها که تلفني با آن صحبت کردم، اين مسئله را مطرح کردم که تحريم‌ها ظالمانه و غيرانساني بوده است.

کاسبان تحريم از اين توافق عصباني هستند

روحاني خاطرنشان کرد: وقتي ما کالايي را به کشور وارد مي‌کرديم قيمت خريد آن کالا براي ما 20، 25 و يا حتي گاهي 40 درصد گران‌تر تمام مي‌شد و اين از جيب مردم هزينه مي‌شد، البته اين وضعيت سود زيادي را براي کاسبان تحريم به همراه داشت. کاسبان تحريم در دوبي، اروپا، چين و تهران بودند که البته آنها از توافق عصباني هستند.

وي افزود: ما بايد تحريم ظالمانه را برداريم تا دروازه جهان به روي مردم به‌طور کامل گشوده شود. يکي از اهداف اين مذاکرات اين بود که دروازه‌هاي دنيا به روي ما باز شود. دروازه‌هايي که ما مي‌توانيم کالا را از طريق آن به دنيا صادر و سرمايه خارجي و تکنولوژي را به کشور واردکنيم.

پس از اجراي توافق بلافاصله تمام تحريم‌هاي اقتصادي لغو مي‌شود

رئيس جمهور اظهار داشت: در اين توافق پس از اجرايي و عملياتي شدن آن بلافاصله تمام تحريم‌هاي اقتصادي اعم از تحريم مالي، بانکي، بيمه، حمل‌ونقل، پتروشيمي و.. لغو مي‌شود.

روحاني با بيان اينکه برجام در بخش تحريم‌ها بسيار خوب و دقيق تنظيم شده، خاطرنشان کرد: تيم سياسي در مذاکرات کار بسيار بزرگي را انجام داد و همچنين تيم اقتصادي، فني و خبري که به آنها کمک کردند نيز دست به‌دست هم دادند و الاّ يک گروه نمي‌تواند موفق شود و من از همه آنها تشکر مي‌کنم.

وي افزود: در 2 سال گذشته روزهاي پر فراز و نشيبي بر ما گذشت. در يکي از جلسات با وزير امور خارجه و معاونين وي، وقتي جلسه تمام شد به من گفتند که ما نمي‌توانيم به توافق برسيم و کار تمام است و خطوط قرمز جديدي که از جانب من به آنها ابلاغ شده بود، در پاسخ به من گفتند، ديگر توافق امکان‌پذير نيست. به هنگام خداحافظي به يکي از آنها گفتم کار سختي است، اما مطمئن باشيد که ما موفق مي‌شويم.

رئيس جمهور اظهار داشت: روزهاي سخت و پر فراز و نشيبي بود، اما ما اين روزها را پشت سر گذاشتيم و من هيچ‌گاه نااميد نبودم و ترديدي در موفقيت نداشتم. در طول اين مدت هيچ ترديدي در موفقيت نداشتم و حال هم هيچ ترديدي در توفيق ملّت ندارم. همه مشکلات اقتصادي را اين ملّت حل خواهد کرد و البته ما هم خادم مردم هستيم و تمام مشکلات سياست‌ داخلي نيز با کمک اين مردم حل خواهد شد.

روحاني خاطرنشان کرد: ما رهبر باکفايت و ملّت منسجم و بزرگي داريم. ملّت ما باهوش است. ما فرهنگ بزرگي داريم.

صهيونيست‌ها و يکي دو کشور منطقه از اين توافق ناراحتند

وي افزود: رهبر انقلاب در ايام انتخابات گفتند، اگر فردي از نظام دلخوري دارد، کشور خود را که دوست دارد، پس پاي صندوق بيايد و امروز ما اين را احساس مي‌کنيم. خيلي‌ها در داخل و خارج مشکلاتي را با نظام ممکن است داشته باشند، اما همه از اين توافق خوشحالند و تنها کسي که ناراحت است، صهيونيست‌ها هستند و شايد يکي‌، دو کشور ديگر در منطقه وجود داشته باشد که از اين توافق ناراحت باشد.

رئيس جمهور اظهارداشت: اوباما گفت که ميلياردها دلار هزينه مي‌شود تا توافق در کنگره آمريکا با مشکل روبه‌رو شود. اين ميلياردها دلار توسط چه کساني هزينه مي‌شود و معلوم است در منطقه چه کساني اين کار را مي‌کنند، اما ملل منطقه از اين توافق خوشحالند و شما ملتي را پيدا نمي‌کنيد که خوشحال نباشد.

روحاني اضافه کرد: تمام روسايي که بعد از توافق با من تلفني صحبت کردند و يا کساني که نامه نوشتند، خوشحالي خود را ابراز کردند. همه دنيا از اين امر خوشحالند جز يک عده جنگ‌طلب و يک عده صهيونيست که غاصب و اشغالگرند.

وي افزود: هم ملّت ايران و هم همه ملّت‌ها خوشحالند نه به خاطر اينکه تحريم‌ها برداشته شده، بلکه خوشحالند که حقوق آنها تثبيت شده، خوشحالند که ما با منطق توانسته‌ايم در توطئه‌اي که عليه ما صورت گرفته بود با سربلندي پيروز شويم و کار بسيار بزرگي تا به اينجا انجام شده است.

رئيس جمهور اظهار داشت: مسير ما مسيري است که هم اميدوار و هم مطمئنيم و يک شرط بيش‌تر ندارد، توکل ما به خداوند و اتحاد و انسجام، ملّت ما اگر تحت پرچم اسلام و خيمه رهبري منسجم باشد و اعتماد آنها به حق باشد، موفق مي‌شود.

روحاني خاطرنشان کرد: اين نگراني که بعد از آزادسازي دارايي‌هاي مسدود شده و همين طور باز شدن دروازه‌هاي کشور، اين امر منجر به واردات بي‌رويه به داخل کشور شود، کاملاً بجاست، اما نگراني که در بحث بنيه دفاعي و اسرار ما مطرح مي‌شود، جايگاهي ندارد. با رهبري، دولت و نيروهاي مسلح قدرتمندي که ما داريم، نگراني نداريم.

وي افزود: سابقه خوبي در گذشته در زمينه هزينه‌کرد درآمدهاي ارزي نداشته‌ايم. وضع درآمدهاي ارزي ما در سال‌هاي گذشته خيلي خوب بود. ما 800 ميليارد دلار پول نفتي عمدتاً هزينه کرديم و نتيجه آن اين شد که در داخل کشور ما 2 هزار بنگاه اقتصادي در اوج درآمد دلاري ما تعطيل شد. 500 هزار نفر در کشور ما در اوج درآمدهاي ارزي بيکار شدند. کالا را وارد و براي ديگران اشتغال ايجاد کرديم.

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از سخنانش تاکيد کرد: تجربه قبلي اگر تکرار شود مصيبت است و اين جاي تبريک ندارد بلکه جاي تسليت دارد.

وي با اشاره به ديدار وزير خارجه فرانسه تصريح کرد: در اين ديدار و مذاکره‌اي که با وي داشتم گفتم که ما بعد از تحريم با هر کشوري که حاضر شود به اين کشور (ايران) سرمايه و تکنولوژي بياورد و با هم مشارکت داشته باشيم براي صادرات مشترک خوشامد مي‌گويم و وزير خارجه فرانسه هم بر اين جمله بنده تاکيد داشت.

روحاني افزود: آقاي فابيوس همچنين گفت بنده اتفاقا در پاريس به شرکت‌ها و کمپاني‌ها گفتم که آن دوره‌اي که شما قبلا نسبت به ايران داشتيد ديگر تمام شده است و اگر مي‌خواهيد کالا به ايران ببريد دولت ايران زير بار نخواهد رفت، شما بايد سرمايه و تکنولوژي به ايران ببريد.

دلمان براي رفت و آمد با خارجي‌ها لک نزده بلکه به فکر رونق اقتصادي هستيم

رئيس دولت يازدهم با بيان اينکه ما تاکنون جلسات اقتصادي متعددي را داشتيم گفت: هم اکنون هفته‌اي يک روز جلسه مخصوص و مربوط به حوزه اقتصادي داريم که با اجراي اين توافق که در ماه‌هاي آينده عملياتي مي شود و تحريم‌ها لغو مي‌شود آنچه که شما بايد حواستان باشد ورود سرمايه است، ما بايد براي جوانان اشتغال ايجاد کنيم، ما براي چه به مذاکرات رفتيم؟ بعضي ها فکر مي‌کنند ما رفت و آمد با خارجي‌ها را خيلي دوست داريم و به قول عامه مردم دلمان براي اين کار لک مي‌زند. در حالي که اين حرف صحيح نيست. آنچه که ما مي‌خواهيم اشتغال جوانان و رونق اقتصادي است.

وي افزود: مقام معظم رهبري براي ابلاغي که به جهت تدوين سياست‌هاي برنامه ششم داشتند که البته اين تبريک را بايد به مردم بگويم که در‌ آستانه ابلاغ برنامه ششم اين توافق صورت گرفت که حتما براي تنظيم برنامه ششم موثر خواهد بود. ايشان در اين برنامه ابلاغ کردند که ما بايد به دنبال رشد اقتصادي 8 درصدي باشيم البته امروز رسيدن به رشد 8 درصدي دشوار است و البته به نظر من در سال‌هاي آينده بايد همه تلاش کنيم و بايد اين دستور مقام معظم رهبري اجرايي شود.

وي افزود: اگر ما بتوانيم رشد 8 درصد را ايجاد کنيم در سال 1400 درآمد کشور 59 درصد اضافه خواهد شد و اگر بتوانيم 20 سال با رشد 8 درصدي حرکت کنيم درآمد کشور ما 4 و نيم برابر خواهد شد، ما بايد به سمت ايجاد اشتغال براي جوانان حرکت کنيم شما مي‌دانيد که ما 32 ميليون جوان 20 تا 40 ساله در کشور داريم. همچنين ما پنجمين کشور دنيا در فارغ التحصيل‌هاي انواع رشته‌هاي مهندسي هستيم.

اگر توافق حاصل شود سياست ما همان اقتصاد مقاومتي خواهد بود

روحاني با بيان اينکه ما قدرت بزرگي از نظر نيروي انساني داريم، تصريح کرد: ما همچنين منابع بزرگ و عظيمي در اختيار داريم و همچنين در شرايط جغرافيايي بسيار ممتازي قرار گرفته‌ايم و هنگامي که اين تحريم کنار مي‌رود بايد شرايط را آماده کنيم و در جهت رونق اقتصادي و توليد گام برداريم. بنده قبلا هم گفتم اگر اين توافق حاصل شود سياست ما عوض نخواهد شد و همان اقتصاد مقاومتي خواهد بود.

رئيس دولت يازدهم با طرح اين سوال که اقتصاد مقاوتي چيست اظهار داشت: اقتصاد مقاومتي يعني درون زا بودن و برون نگر بودن ما بايد در همين جهت توليدات را افزايش داده و همچنين ميزان صادرات غير نفتي را اضافه کنيم و ان‌شاءالله اين کار انجام خواهد شد.

وي ادامه داد: دست همه منتقدين به خاطر انتقاداتشان درد نکند، حاميان دولت جاي خود دارد و در اينجا مناسب است که از جوان‌هاي عزيز تشکر کنم. در شبکه‌هاي اجتماعي چه کارهايي که نکردند اين جوانان و چه حمايت ها و همچنين چه انتقادهاي سازنده که صورت نگرفت که بسيار خوب بود. و همچنين عکس‌ها و کارهاي گرافيکي بسيار زيبايي را در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر مي کردند حتي طنزهاي بسيار قشنگي را به نمايش مي گذاشتند.

روحاني تأکيد کرد: بنده وقتي در جاهايي که دستگاه‌هاي اجتماعي ما به برخي دلايل مي‌خواستند اين شبکه‌هاي اجتماعي را تعطيل کنند مخالفت مي‌کردم و الان هم مخالف هستم و مي‌گويم اگر مشکلي است بايد به دنبال راه‌حل ديگري باشيم. البته ما به دنبال طرح‌هاي هوشمند هستيم و براي اينکه هم امنيت اخلاق مردم و ديد و بچه‌هاي مردم حفظ شود. البته اين شبکه هاي اجتماعي کارهاي بسيار عظيم و بزرگي را درحين انجام اين توافق کردند.

انتقاد منصافه حق مردم است

وي ادامه داد: آن‌هايي که در هر کجايي نقد کردند انتقاد منصفانه حق مردم است. اما تخريب، دروغ‌، اغراق و مبالغه،‌ اتهام، تشويش اذهان عمومي از ملت ما بايد مبرا باشد البته ملت ما مبراست و اقليت بسيار کمي شايد در اين مسير باشد که ان‌شاءالله خداوند آن‌ها را هدايت مي‌کند.

رئيس دولت يازدهم تاکيد کرد: اگر شما مي‌خواهيد در اقتصاد موفق باشيد بايد همدل و همزبان باشيد. امسال رهبر معظم انقلاب به خوبي همزباني و همدلي دولت و ملت ناميدند زيرا همه بايد همدل و همزبان باشيم و ان‌شاءالله به اهدافي که مورد نظرمان است برسيم.

روحاني همچنين در پاسخ به اين سول مجري که گفت شما در اول صحبتتان اشاره کرديد که ما دو سانتريفيوژ آورديم و منشا آلودگي خارجي داشت و حدود 5-6 سال بحران ساختگي براي جمهوري اسلامي ايران ايجاد کردند و اکنون آژانس مسئول شده که براساس توافق راستي‌آزمايي کند و ما مي‌بينيم که براي کره جنوبي 80 درصد آمدند و آلودگي و يا غني سازي کردند و تا بعداز ظهر کار را تمام کردند و با توجه به اينکه شما هم حقوق‌دان و ديپلمات هستيد چگونه اين موضوع را درست تعبير مي‌کنيد و چه تدبيري انديشيده‌ايد که آژانس مجددا از اين موضوع به عنوان ابزار براي فشار در مسير پيشرفت جمهوري اسلامي استفاده نکند، گفت: البته آن آلودگي که گفتم براي دو عدد سانتريفيوژ نبود ما صدها سانتريفيوژ آورديم که شايد يک بخشي از اين سانتريفيوژها آلودگي داشت و آن آلودگي باعث شده بود که آن مناطقي که اين سانتريفيوژها را قرار داده بوديم هم انبارهاي ما هم جاهاي ديگر از جمله نطنز را آلوده کرده بود.

روحاني ادامه داد: اکنون ما نمي‌دانستيم که اين‌ها آلوده است و دوستان ما در سازمان انرژي اتمي فکر مي‌کردند که اين سانتريفوژها نو است چون در بسته بندي‌هاي نويي قرار گرفته بودند اين مشکل براي ما ايجاد شد ما البته بايد هميشه حواسمان جمع باشد.

وي افزود: آژانس يا هر نهاد بين‌المللي که انجام وظايفي را برعهده دارد اين جور نيست که در داخلشان آدم‌هاي ناجور حضور نداشته باشند از مليت‌هاي متفاوت حضور دارند البته الان در بحث شيميايي همانند همين پروتکل الحاقي را تحت عنوان کنوانسيون شيميايي را داريم و سال‌هاست ما کنوانسيون شيميايي را امضا کرديم و اجرا هم مي‌کنيم و بازرسي هم مي‌آيند و ما مشکلي نداشتيم و هچ يک از اسناد ما هم فاش نشده است. البته ما بايد حواسمان جمع باشد و بايد کاملا قانون را بلد باشيم و مسائل ريز حفاظتي را آشنا باشيم.

روحاني تصريح کرد: البته در اين مدت سازمان انرژي اتمي ما مطمئن شدند و اينکه شما گفتيد موضوع کره جنوبي از صبح تا بعداز ظهر تمام شد ببينيد کشورهاي مانند کره جنوبي يک گروهي مي‌خواستند غني سازي مخفي انجام دهند که ‌آژانس فهميد و آلودگي سطح بالا کشف کرد دولت کره جنوبي همه آنها را دستگير کرد و به دادگاه سپرد و آمد در آژانس عذرخواهي کرد و در آنجا تعهد کرد که به هيچ عنوان در کره جنوبي به دنبال غني سازي نباشد

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس