جنگ ميان جبهه باطل و جبهه حق، يک سنّت و قانون هميشگي بوده است. با پيروزي انقلاب اسلامي و ايجاد گفتمان استکبار ستيزي و مقاومت، دشمني جبهه باطل به سردمداري آمريکا و صهيونيسم جهاني بر ضد اسلام و تشيّع نيز آشکارتر شد. دشمن با هوشياري دريافته است که قوه محرک و تغذيه کننده اين انقلاب، اسلام ناب محمدي است که عامل تمام مقاومت ها و پيروزي هاي ملت ايران محسوب مي گردد.
بعد از ناکامي در هشت سال دفاع مقدس، دشمن با تغيير تاکتيک از طريق هجمه فرهنگي و اين بار جنگ نرم به مهار انقلاب اسلامي و حتي سرنگوني اين نظام مقدس کمر همت گماشته و در اين راه از تمامي جريان ها و نيروهاي داخلي و خارجي اش حداکثر استفاده را مي کند. تجربه موفق در استحاله فرهنگي مردم اندلس، اتاق فکر دشمن صهيونيستي را بر آن داشته تا با به کارگيري سربازان فرهنگي که دانسته يا نادانسته به خدمت مکتب غرب و استکبار در آمده اند، به تخريب هويّت فرهنگي و ديني ما بپردازد. شهيد مطهري مي نويسد: "اقوام و ملت هايي که تصميم مي گيرند روح مذهب، اخلاق، شهامت، شجاعت و مردانگي را در ملتي ديگر بکشند، وسايل عياشي، شهوتراني و سرگرمي هاي نفساني آنها را فراهم مي کنند."
دشمن با آگاهي از اين مسئله از تغافل مسئولين و ناآگاهي مردم حداکثر استفاده را مي نمايد و در اين راه با تخصيص ميلياردها دلار بودجه و به کارگيري گسترده رسانه ها و شبکه هاي اينترنتي و ضداجتماعي مجازي، براي تغيير سبک زندگي اسلامي و بي اعتقاد کردن مردم به ويژه نسل جوان نسبت به اصول اعتقادي اسلام و انقلاب تلاش مي کند. استفاده از قدرت رسانه اي اعم از شبکه هاي ماهواره اي، راديويي، فضاي مجازي و اينترنت در جهت افزايش نفوذ و جذب مخاطبين خصوصاً جوانان و نوجوانان، باعث رخنه فرهنگي دشمن تا بطن خانواده ها شده است.
در مقابل اين فعاليت بي وقفه دشمن و عليرغم تاکيد فراوان رهبري معظم انقلاب بر دشمن شناسي به عنوان يک وظيفه مستمر، مسئولين محترم رسالت خويش را در جهت نهادينه سازي و انتقال گفتمان انقلاب و ارزش هاي ملي –مذهبي به نسل جوان فراموش کرده اند و با غفلت ورزيدن از نقش مهم رسانه ها در شکل دهي فرهنگ عمومي، باورها و اعتقادات، نه تنها به وظايف خود عمل نمي کنند، بلکه با ضعف ها و نقايص فراوان در پرداختن به اولويت هاي فرهنگي، در مقابل قتل عام فرهنگي دشمن منفعل و خاموش به نظاره نشسته اند!
اينترنت و فضاي مجازي و سهولت دستيابي به محتواي آن بستر مناسبي براي شبيخون فرهنگي دشمن ايجاد کرده است. فساد و فحشاي موجود در شبکه هاي ضد اجتماعي و قابليت دسترسي آسان تمامي افراد با سنين مختلف به آن، از جمله اهدافي است که دشمن به راحتي به آن دست يافته است. بر اساس ماده 639 قانون مجازات اسلامي، کسي که مردم را به فساد يا فحشا تشويق نموده يا موجبات آن را فراهم نمايد، به حبس از يک تا ده سال محکوم ميشود. همچنين در ماده 15 قانون جرايم رايانه اي، براي کساني که از طريق سيستمهاي رايانهاي يا مخابراتي يا حاملهاي داده، شيوه دستيابي به محتويات مستهجن را تسهيل مي کنند، مجازاتي در نظر گرفته شده است. با اين وجود عدم برخورد قاطع مسئولين قضايي در مقابله با اين روند اندلسي سازي فضاي فرهنگي کشور قابل تأمل است! شبکه هاي ضد اجتماعي نجس صهيونيستي در فضاي مجازي سرشار از محتواي مجرمانه ي فساد و فحشا است.
مطالبي حاوي توهين به افراد و شخصيت ها، توهين به مقدسات، تبليغات ضد اسلامي، طرح مسائل نژادي و قوميتي، نشر تصاوير مروّج بي حجابي، تشويق به ارتباط با نامحرم، رواج بد دهني و پيام هاي غير اخلاقي، نشر مسائل مربوط به روابط جنسي و تحريک کننده در قالب پيام ها، تصاوير، مکالمات و ... همگي ضمن آن که از مصاديق محتواي مجرمانه فساد و فحشا است، باعث کم رنگ شدن قبح اين اعمال و تبديل ضد ارزش ها و گناه به امري عادي و معمول مي شود. مسائلي که حساسيت زدايي درباره آنها پيش از اين از طريق فيلم ها و برنامه هاي ماهواره اي شروع شده و اکنون با سرعت و سهولت بيشتر از طريق فضاي مجازي و شبکه هاي ضد اجتماعي دنبال مي گردد. در مقابل، ضعف و کم کاري رسانه ملي در ساخت برنامه هايي با هدف بصيرت بخشي و اطلاع رساني هدفمند در مقابله با هجمه هاي رسانه اي دنيا از يک سو و سوق دادن و تشويق مخاطبين به حضور در شبکه هاي سراسر فساد ساخت دشمن صهيونيستي (همچون اينستاگرام، تلگرام و ...) از سوي ديگر، باعث پيشبرد اهداف دشمن در اين قتل عام فرهنگي مي شود.
مسئولين محترم بايد پاسخگو باشند که بودجه هاي جنگ نرم کشور در کجا هزينه مي شود؟! هرچند روشن است که تا زماني که بعضي از مسئولين و دولتمردان، خود در شبکه ها و شيطان افزارهاي صهيونيستي گرفتارند، نمي توان از آنها انتظار فعاليت جهادگونه در عرصه فرهنگي را داشت! اگر مسئولين در کليه نهاد ها و تشکيلات فرهنگي از شبيخون فرهنگي و رخنه هاي ايجاد شده بي اطلاعند، تکيه زدن بر مسند مسئوليت اشتباه بزرگي است و اگر مي دانند و منفعلانه شاهد ذبح فرهنگي-عقيدتي جوانان هستند، گناه نابخشودني آنها قابل چشم پوشي نخواهد بود!!! شوراي عالي انقلاب فرهنگي که براساس مطالبات مستمر و متوالي مقام معظم رهبري بنا بود به عنوان قرارگاه فرهنگ کشور باشد، فاقد نظام برنامه ريزي درست براي دستگاه هاي فرهنگي در مقابله با هجمه هاي موجود است و مصوّبات آن به لحاظ عملي فاقد ضمانت اجرايي در کشور است. در واقع کارايي و اثربخشي شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان قرارگاه عالي در بحث فرهنگ کشور، پاسخگوي نيازهاي حداقلي براي مقابله با تهديدات جنگ نرم دشمن نيست. در حالي که رزمندگان خستگي ناپذير جنگ نرم در فضاي مجازي بدون پشتوانه بودجه هاي عظيم دولتي و حتي حمايت مختصر دستگاه هاي ذي ربط، فقط بنا به وظيفه ديني و ملي خود و طبق دستور مقام معظم رهبري، بدون هيچگونه انتظار تشکر و تقدير مشغول فعاليت هستند، نيرو هاي مسئول در نهاد هاي مختلف فرهنگي به خواب غفلت فرو رفته اند و از سنگر هاي خالي که به راحتي توسط دشمن فتح مي شود کوچکترين نگراني به خود راه نمي دهند! جنگ نرم ميدان مباحثه، استدلال، تفکر و خلاقيت است و سنگرهاي اين جبهه نيازمند تدارکات، نقشه ي دقيق راه و نيروهاي جواني است که با دشمن شناسي قوي بار ديگر ولايت مداري خود را در عرصه فرهنگي کشور به عرصه ظهور برسانند.
متأسفانه بايسته هاي بسياري در مواجهه با فضاي مجازي از سوي مسئولان محترم نهادهاي گوناگون فرهنگي به انجام نرسيده است. اميد است اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مسئولان صدا و سيما و ساير دستگاههاي فرهنگي کشور، ضمن درک اهميت و پيچيدگي هاي فضاي مجازي و تلاش براي حفظ هنجارها، ارزش ها و سبک زندگي اسلامي-ايراني و مقابله با آسيب هاي ناشي از تهاجم فرهنگي دشمن، بيش از اين انجام وظايف خود را به تعويق نينداخته و براي درمان اوضاع نابسامان فرهنگي چاره اي بينديشند و اين فرمايش حکيمانه رهبر معظم انقلاب را هميشه به خاطر داشته باشند که: "دشمن از راه اشاعه فرهنگ غلط –فرهنگ فساد و فحشا- سعي مي کند جوان هاي ما را از ما بگيرد. کاري که دشمن از لحاظ فرهنگي مي کند يک تهاجم فرهنگي بلکه بايد گفت يک شبيخون فرهنگي و يک قتل عام و غارت فرهنگي است". (22/4/1371)
سمانه موسي پور