به گزارش سلام لردگان به نقل از ايرنا، ?محمدباقر لاريجاني? روز چهارشنبه در نخستين کنگره علوم اعصاب پايه و باليني در تهران افزود: با توجه به جمعيت کشور تلاش ها در زمينه توليد علم بايد مضاعف شود.
وي خاطر نشان کرد: توليدات علمي ايران 27 درصد توليدات علمي خاورميانه و 5/1 درصد توليدات علمي جهان را تشکيل مي دهد.
رييس شوراي سياست گذاري وزارت بهداشت با اشاره به فاصله رشد کم فناوري هاي نوين در مقايسه با رشد توليدات علمي در کشور، گفت: محققان بايد در زمينه ثبت فناوري هاي پزشکي تلاش هاي بيشتري از خود نشان دهند.
لاريجاني در عين حال افزود: ايران در زمينه توليد برخي فناوري هاي پزشکي مانند توليد داروهاي بيوتکنولوژيک (داروهاي توليدي براساس فناوري زيستي) و داروهاي بيوسيملار (داروهاي بيوتکنولوژيک مشابه داروهاي سازندگان اوليه) در حال پيشي گرفتن از کشور روسيه است.
وي که رياست دانشگاه علوم پزشکي تهران را نيز برعهده دارد در ادامه به تشريح عملکرد اين دانشگاه پرداخت و گفت: طي پنج سال اخير 88 رشته پزشکي در مقاطع جديد راه اندازي شده است که اغلب آنها منجر به رشد فناوري پزشکي خواهد شد.
اين مقام مسوول يادآور شد: در آينده به داروهاي بيوتکنولوژي و نانوتکنولوژي نياز داريم به همين دليل رشته هاي جديد با توجه به اين نيازها راه اندازي خواهد شد و به فکر تعديل رشته هايي که نياز نداريم نيز هستيم.
لاريجاني با اشاره به وجود 110 مرکز تحقيقاتي، پنج پژوهشکده و پنج مرکز رشد اظهار داشت: مجوز راه اندازي نخستين پژوهشگاه علوم پزشکي صادر شده و در حال تاسيس يک پارک فناوري نيز هستيم.
وي ادامه داد: تاسيس 36 شرکت دانش بنيان در اين دانشگاه مصوب شده که اين شرکت ها علم و فناوري را به همه مرتبط مي کنند.
لاريجاني يادآور شد: هم اکنون 12 مرکز تحقيقاتي و چهار نشريه مرتبط با علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکي تهران وجود دارد.
وي همچنين از راه اندازي مرکز علوم اعصاب ايران با همکاري مرکز علمي هانوفر آلمان تا يک سال آينده خبر داد.