آخرین اخبار
کد مطلب: 73823
تنش با ايران موجب افزايش شديد قيمت نفت و رکود اقتصادي آمريکا مي‌شود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 968

به گزارش  سلام لردگان به نقل از  فارس، خبرگزاري اينترپرس سرويس در مطلبي با عنوان «افزايش تنش آمريکا با ايران هزينه سنگيني را بر اقتصاد جهاني وارد مي‌کند» به قلم «جاسمين رامزي» به يافته‌هاي گزارش ويژه‌اي که روز جمعه توسط فدراسيون دانشمندان آمريکايي منتشر شد، اشاره کرده و مي‌نويسد: در صورتي که آمريکا گام‌هايي را براي افزايش چشمگير درگيري‌ها با ايران بر سر برنامه هسته‌ايش بردارد، اقتصاد جهاني متحمل هزينه‌هاي گزافي خواهد شد.

بر اساس مشورت‌هاي صورت‌گرفته با يک گروه از کارشناسان امنيت ملي و اقتصادي از دو حزب آمريکايي، اين يافته‌ها نشان مي‌دهد که تاثيرات اقدامات تنش‌زاي آمريکا عليه ايران مي‌تواند در عرض سه ماه اول حدود 64 تا 1.7 ميليارد دلار به اقتصاد جهاني ضرر بزند. همچنين سناريويي که بر اساس آن آمريکا گام‌هاي يکجانبه‌اي را براي نشان دادن تمايلش به مصالحه براي حل بن‌بست با ايران بردارد سود 60 ميليارد دلاري را عايد اقتصاد جهاني خواهد کرد.

* ممنوعيت جهاني بخش انرژي ايران 325 ميليارد دلار هزينه را به اقتصاد جهان تحميل مي‌کند

 «مارک جانسون»، مدير ويژه پروژه‌هاي فدراسيون دانشمندان هسته‌اي آمريکا که مولف دوم اين گزارش پس از «چارلز پي. بلر»، کارشناس ارشد فدراسيون درباره تهديدات دولتي يا غيردولتي ، به اينترپرس سرويس گفت: «يافته‌هاي اين تحقيق نشان مي‌دهد که هزينه‌هاي بالقوه‌اي براي هر يک از اقدامات تحت فرمان آمريکا وجود دارد و به طور کلي هرچه اقدام شديدتر باشد، هزينه‌هاي آن نيز بيشتر خواهد بود. در عين حال حتي کارشناسان نيز درباره آنچه که در خاتمه تنش‌ها رخ مي‌دهد، اطميناني ندارند.»

شش سناريوي محتمل از اقدامات تحت فرمان آمريکا عليه ايران شامل انزوا و محاصره خليج فارس که منجر به اقدامات آمريکا در کاهش صادرات هرگونه محصولات نفت پالايش‌شده، گاز طبيعي، تجهيزات و خدمات انرژي مي‌شود، ممنوعيت جهاني بخش انرژي ايران (که هزينه‌‌اي بالغ بر 325 ميليارد دلار را به اقتصاد جهان تحميل مي‌کند) و بمباران جامع ايران که شامل بمباران توانمندي‌هاي ايران براي انتقام مي‌شود (هزينه‌اي بالغ بر 1.082 تريليون دلار را براي اقتصاد جهان در بر خواهد داشت). اين گزارش به روشني هيچ پيشنهاد سياسي خاصي را حمايت نمي‌کند گرچه ديگر گزارش‌ها اينطور نيستند.

«اتحاد عليه ايران هسته‌اي» و «بنياد نومحافظه‌کار دفاع از دموکراسي‌ها» دو گروه تندرو در واشنگتن هستند که خواستار اقدامات اقتصادي عليه ايران شده‌اند. «مارک دوبوويتز»، مدير اجرايي بنياد دفاع از دموکراسي‌ها در ماه ژوئن گفت: «کاخ سفيد بايد از اين موقعيت استفاده کرده و جنگ اقتصادي را در تلاش براي لرزاندن هسته‌اي اصلي در جمهوري اسلامي افزايش دهد.»

* افزايش تنش‌ها با ايران منجر به افزايش شديد قيمت نفت و رکود اقتصادي دوباره آمريکا مي‌شود

 در عين حال «پال ساليوان»، استاد اقتصاد متخصص امنيت خاورميانه در دانشگاه جرج‌تاون به اينترپرس سرويس گفت: «اين حقيقت که سخت‌ترين هسته استراتژيست‌هاي نومحافظه‌کار درباره هزينه‌هاي افزايش درگيري با ايران مطالعه نکرده‌اند دليل بي‌کفايتي علمي گروهشان است. اثرات اصلي افزايش چنين تنشي بر آمريکا با افزايش قيمت نفت و هزينه‌هاي نظامي و امنيت ملي مشخص مي‌شود.» وي افزود: «اگر به ايران حمله شود با ضدحمله‌‌هايي که خواهد شد قيمت نفت به راحتي به بالاي 250 دلار و يا بالاتر خواهد رسيد.اين مسئله مي‌تواند آمريکا را دوباره دچار رکود کند.» در حالي که تنش‌ها بر سر نزاع چنددهه‌اي درباره برنامه هسته‌اي ايران افزايش مي‌يابد، تحليل‌گران به طور فزاينده‌اي در حال بررسي هزينه‌هاي مربوط به افزايش درگيري سرد بين آمريکا و ايران هستند. گزارش پروژه ايران که در ماه سپتامبر منتشر شد، نشان داد که هزينه مقابله به مثل ايران در درازمدت از سوي آمريکا درک خواهد شد و مي‌تواند منجر به جنگي منطقه‌اي شود.

 بر اساس اين گزارش که توسط تعداد زيادي از مشاوران امنيت ملي ارشد از هر دو جناح تاييد شده، «علاوه بر هزينه‌هاي مالي حملات نظامي عليه ايران که چشم‌گير خواهد بود، همچنين احتمال وجود هزينه‌هاي کوتاه‌مدت مرتبط با اقدام تلافي‌جويانه ايران از طريق حملات مستقيم و يا از طريق حملات نامتقارن عواملش وجود دارد.» يافته‌هاي گزارش پروژه ايران از اين ايده که اقدام بزرگتر عليه ايران منجر به هزينه‌هاي بيشتر مي‌‌شود، حمايت مي‌کند.

در اين گزارش آمده است: «افزايش تنش‌ها، اقدامات و اقدامات متقابل مي‌تواند منجر به تبعات ناخواسته جدي شود که به طور چشمگيري همه اين هزينه‌ها را افزايش داده و به طور بالقوه منجر به جنگ منطقه‌اي تمام‌عيار مي‌شود.»

* مقام ارشد سابق دولت آمريکا: افزايش تنش‌ها با ايران قيمت نفت را به بالاي 200 دلار مي‌رساند

 اين مطلب در جلسه‌اي که روز 19 اکتبر درباره ملاحظات اقتصادي و نظامي جنگ با ايران در مرکز منافع ملي آمريکا برگزار شد نيز تاييد گرديد. «جي‌ رابينسون وست» که پست‌هاي ارشدي را در کاخ سفيد، وزارت انرژي و پنتاگون در دولت‌هاي مختلف جمهوري‌خواه داشت، مي‌گويد: «ممکن است توليد هشت ميليون بشکه نفت را در يک روز از دست بدهيد و اين کاهش فورا جبران نمي‌شود. معتقديم قيمت نفت به بالاي 200 دلار در هر بشکه خواهد رسيد.»

نيويورک‌تايمز روز 20 اکتبر گزارش داد که آمريکا و ايران براي اولين بار به طور کلي درباره برگزاري مذاکرات مستقيم به توافق دست يافتند. اما تهران و واشنگتن مذاکرات دوجانبه محدودي را در سال 2009 داشتند که به گفته فريده فرحي، استاد مستقل دانشگاه هاوايي «در آن زمان مقامات ايران پتانسيلي در دولت جديد اوباما يافتند که مي‌توانست برخي از نگراني‌هاي ايران درباره حق اين کشور براي غني‌سازي را برطرف کند.» اوباما روز چهارشنبه گزارش روزنامه نيويورک‌تايمز را تکذيب کرد اما ايده مذاکرات دوجانبه را رد نکرد.

در واقع وي قويا تاکيد کرد که اگر ايرانيها صداقت خود را نشان دهند، آمريکا به طور جدي به تعامل با آنها خواهد پرداخت. وي در اولين کنفرانس خبري خود پس از انتخاب دوباره‌اش در انتخابات رياست جمهوري گفت: «اگر ايران درباره حل اين مسئله جدي باشد، آنها در موضعي قرار خواهند گرفت که آن را حل کنند.»

او در اين باره مي‌گويد: «اکنون وضعيت متفاوت است و مقامات ايراني نسبت به اظهارات اوباما درباره تمايلش براي حل مسئله هسته‌‌اي به جاي دشمني با حکومت اسلامي پس از ابراز تمايل به مذاکره ترديد دارند. قطعا هميشه در تهران افرادي هستند که با همه چيز مخالفند. و اين وضعيت در واشنگتن نيز ديده مي‌‌شود اما اگر اوضاع همانند گذشته باشد و تهران اميدي براي حل مسائل ببيند، مقاومت کنونيش نسبت به مذاکرات دوجانبه را کنار خواهد گذاشت.»

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس