به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري مهر، تحقيقاتي که توسط دکتر حسين حسين زاده استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و همکارانش صورت گرفته نشان مي دهد که زعفران و عطر آن موجب کاهش خطر سکته قلبي ميشود.
حسين حسينزاده با اشاره به تحقيقات صورت گرفته در گذشته مبتني بر اثر ضد ايسکمي و سکته زعفران در بافتهاي کليه، عضلات و مغز گفت: بعد از اين تحقيق با همکاري همکاران به بررسي اثر اين ادويه و عطر آن "سافرانال" در مدل مصنوعي ايجاد سکته توسط ماده شيميايي ايزوپرترنول پرداختيم که در اين تحقيق به روش بيوشيميايي و آسيبشناسي، مشخص شد زعفران و عطر آن باعث پيشگيري ضايعات قلبي ناشي از سکته ميشود.
وي با اشاره به اثرات ديگر زعفران مانند اثر ضد فشار خون، پايين آورنده چربي خون، ضد اترواسکلروزير (ضد تصلب شرائين) و آرامبخشي، اظهار داشت: در اين ادويه اثر ضد سکته قلبي مشاهده شد و در تحقيق اخير ميتوان زعفران را به عنوان کانديد مناسبي براي مطالعه آن در انسان به منظور پيشگيري از انفارکتوس قلبي يا پس از ابتلا به اين بيماري معرفي کرد.
حسينزاده که در سال ميلادي جاري دو بار جزو يک درصد دانشمندان برتر در گرايش سم شناسي و داروشناسي معرفي شده با چاپ بيش از 35 مقاله در ISI در مورد اثرات داروشناسي و سم شناسي زعفران و مواد مؤثره آن شامل رنگ (کروسين) و عطر(سافرانال)، رتبه اول جهان در بانک اطلاعاتي ISI از جهت تعداد مقالات مرتبط با علوم پزشکي زعفران و مواد مؤثره آن را دارا است.