به گزارش سلام لردگان، برخي از رسانهها گزارش دادند از سالها پيش مخالفان حکم اعدام در آمريکا ميگفتند آزمايش موي متهمان توسط افبيآي، پليس فدرال آمريکا، و صدور حکم بر اساس آن کار اشتباهي است.
اکنون فاش شده که سه سال پيش وزارت دادگستري ايالات متحده و افبيآي، بر اساس تحقيقاتي که انجام داده بودند متوجه شدهاند بهمدت يک دهه در تمام مواردي که تجزيه و تحليل مو با ميکروسکوپ منجر به محکوميت افراد شده خطا صورت گرفته است، از جمله در صدور حکم اعدام براي بيش از ۳۰ متهم.
راديو زمانه گزارش داده در اين تحقيقات ۲۷۰ حکم قضايي در سالهاي ۱۹۸۵ تا ۲۰۰۰ مورد بازبيني قرار گرفتند که تمام اين موارد بر اساس آزمايش مو با ميکروسکوپ به محکوميت افراد منجر شدهاند.
آزمايش مو، تجزيه و تحليل شيميايي يک نمونه از مو است. مو بهعنوان نوعي «ناظر بيولوژيکي» بسياري از ترکيبات بيروني را ميتواند در غلظت بالاتر از ساير اندامهاي ديگر ذخيره کند و به همين دليل منبع غني و راحتي براي تشخيص ترکيبات بيروني است که در معرض بدن انسان قرار ميگيرند.
بررسيهاي بعدي با استفاده از آزمايش دياناي صورت گرفت و برخلاف آزمايشهاي مو نتيجه داد. اکنون نتايج آن را «واشنگتن پست» منتشر کرده است: در ۹۵ درصد از مواردي که دوباره مورد بررسي قرار گرفتند آزمايش مو اشتباه بود. ۲۶ نفر از ۲۸ کارشناس پزشکي قانوني افبيآي نظر اشتباهي را در اين موارد نوشته بودند. ۳۲ مورد از آنها منجر به صدور حکم اعدام براي متهمان شد که ۱۴ نفر از آنها يا حکمشان به اجرا در آمد و يا در زندان جان سپردند.
برايان کلايپول، وکيل مدافع بخش جنايي، در گفتوگو با شبکه خبري سيانان آمريکا از اين موضوع بهعنوان «فاجعه عظيم» ياد کرد و گفت اين يک «شکست سيستماتيک» است. او افزود اگر ۲۶ تن از ۲۸ تحليلگر مو در افبيآي گزارشهاي نادرست دادهاند، بايد پرسيد که آيا اين يک «دستور از بالا» نبوده است.
»اينسنس پروجکت» (پروژه بيگناهي)، سازمان مخالف حکم اعدام که با فشار آن تحقيقات در اين زمينه شکل گرفت، نتايج اين بررسيها را «فاجعه کامل» و «رسوايي قضايي» دانست. اين سازمان گفته است کارشناسان پزشکي افبيآي تقريباً هميشه به سود نظر دادستان رأي دادهاند.
افبيآي: تحقيق با ميکروسکوپ دقيق نبود
از سوي ديگر افبيآي توضيح داده است که بخش پزشکي پليس فدرال آمريکا آگاهانه آزمايشهاي اشتباه انجام نداده و اين ميکروسکوپها بودند که بيش از حد خطا داشتهاند.
تام فوئنتس، معاون پيشين مدير افبيآي اين موضع را تأييد ميکند و ميگويد: «هيچکدام از کارشناسان پزشکي آگاهانه گزارشهاي نادرست و بهعمد دروغ، ندادهاند. در آن زمان همه به تکنيک ميکروسکوپها باور داشتند گرچه گاهي نيز در آنها خطا ديده ميشد.»
براي بسياري از متهماني که ناعادلانه محاکمه شدهاند اکنون آزمايش دياناي اميدي محسوب ميشود. وزارت دادگستري اعلام کرد که دو هزار و ۲۰۰ حکم قضايي ديگر که در دهه گذشته صادر شدهاند مورد بازبيني قرار ميگيرند. نزديک به ۲۰ ايالت ميخواهند اين اقدام دولت فدرال را دنبال کنند.
در سالهاي گذشته پس از آنکه آزمايشهاي دياناي اشتباههاي فاحش قضايي را در آمريکا روشن کردند ايالتهاي بيشتري در اين کشور حکم اعدام را لغو يا از اجراي آن صرف نظر کردهاند. براي برخي از محکومان در آمريکا حقيقت خيلي دير روشن شد.
انتهاي پيام/630 ل
منبع:شبکه اطلاع رساني راه دانا،